středa 27. února 2013

Koktejlky aneb míchané polymerové korále

Ráda míchám věci. Jako různé dohromady :-) S mícháním jako takovým to ale samozřejmě souvisí také, i to dělám moc ráda (těsta, ve škole a posléze v práci různé mastičky...) Manžel si z téhle mé mánie dělá legraci, ale já si zkrátka nemůžu pomoct.

Typické příklady jsou z kuchyně. Moje oblíbené jsou třeba kaše z několika druhů obilí nebo hrstkové zeleninové polévky, kam pašuji červenou čočku, vločky apod. Nebo když nemám dva stejné pudinky, klidně smíchám banánový s kakaovým, protože uvařit našim chlapcům jen z jednoho sáčku by bylo považováno za zbytečné dráždění chuťových buněk...

V poslední (rozuměj posedle tvořivé) době, pak míchám hlavně barvičky a různé polymerové hmoty (výrobce i odstíny a nakonec i ty techniky).

Polymerovým příkladem míchání jsou korále, kterým proto říkám KOKTEJLKY. Korále navlečené na lanku nebo voskované šňůrce, které nemají tak úplně pevný řád a jsou složené z korálků vyrobených různými technikami a vzory. Většinou jsou barevně sladěné navzájem a doplněné perličkami a rokailem. Někdy jsou i okořeněné korálkem z drátků.

Baví mě korále kompletovat a vždycky se u toho zaseknu na hodně dlouho a hledám tu nejlahodnější kombinaci :-)
Takhle to třeba dopadlo naposledy...




Už se těším na další kompletování. Tentokrát mám připravenou opravdu "plnou sklenici" korálkových surovin!



A když už jsem u toho míchání a dávání věcí dohromady, už dlouho jsem se chtěla naučit dělat nějak jednoduše na počítači koláže z fotografií a dneska se mi to konečně splnilo (manžel mi ukázal PicMonkey, dííííky). Přikládám můj první výsledek - taky takový koktejl, jenže z fotografi...


Některé z korálků jsou k dostání v mém flerovém obchodě, další se tam brzy postěhují... event. můžu vyrobit nějaké na přání, jen si řeknětě svoji oblíbenou příchuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat