pátek 23. října 2015

Svítící a strašidelné tvoření

aneb Halloweenská rodinná tvůrčí dílna v MC Klubíčko :-)




Na poslední tvůrčí dílně v sobotu 17/10 bylo pěkně živo a to je dobře! Přivítali jsme mezi sebe nové děti i rodiče a bylo nám fajn, tentokrát dokonce zavítali i dva tatínci a pilně vystřihovali, barvili i lepili. Možná je přilákalo jen téma, možná budou chodit častěji a to by bylo moc prima.

A co že se vlastně vyrábělo? Samé strašidelné věci! A protože od svých dětí moc dobře vím, že největší úspěch mají svítící věci, využívali jsme i svítící temperu. A kromě ní i svítící hvězdičky, akrylové kamínky, gázu, černý kartonový papír, oči a výřezy a šablonky z Optysu (schválně mrkněte, mají opravdu krásné).

Využili jsme i ruličky od toaletního papíru a to hned dvakrát. Na mumie a netopýry.

Při výrobě netopýra stačí ruličku nahoře zavřít (podobně jako když vyrábíte sovu nebo krabičku), pečlivě natřít černou temperou (a že to dětem šlo!) a po zaschnutí dolepit očiska a křídla vystřižená z tvrdého černého kartonu (z papíru nebo plastová) a nabarvit svítící barvou pusu a zuby... nebo jako zuby přilepit akrylové kamínky ve tvaru kapiček. Nakonec se nám slétlo opravdu velké hejno :-)



U mumie šel každý svou cestou, někdo předem pomaloval ruličku bílou temperou, jiný jen oblast kolem budoucích očí a jinému se líbily oči na černém podkladě a pomaloval jen malý kousek pod očima černě. No a vlastně stačilo jen obalit gázou, oba konce přichytit lepidlem a dolepit oči a bylo hotovo.
A můžeme se začít bát :-)



Další na řadě byla netopýří maska. Tady jsme využili zakoupenou masku z Optysu jako šablonu, obkreslili na silnou čtvrtku, vystřihli a pomalovali podle předlohy nebo jak kdo chtěl, aby byl s výsledným dílem maximálně spokojený.



Nakonec si ještě všichni vyrobili zápichy z papíru. Na výběr byla dýně se svítícíma očima nebo pavouk na pavučině. A natřeli svítící temperou velkého ducha z kartonu.


A to už je všechno. Na závěr dostalo každé z dětí ještě malý dárek, jak jinak než svítící - malého ducha ze svítícího fima :-)

Sobotní odpoledne nám příjemně uteklo a kdo by se chtěl příště přidat, tak 28/11 v MC Klubíčko budeme pilně tvořit vánoční výzdobu a dárky.
Jste vítáni, budeme se moc těšit!


Žádné komentáře:

Okomentovat