pátek 24. března 2017

Koktejlky jinak aneb Lístečkové korále

Moje srdeční záležitost, ale taky by se jim klidně mohlo říkat zbytkáče :-)

Mám ráda ten pocit, když něco využiju beze zbytku. Ať už se to týká jídla a opečených včerejších brambor nebo třeba vyrábění z Fima. Mám spousty připravených válečků, odkrojků z válečků různých šířek, které už jsou tak tvrdé, že je pravděpodobně nepůjde "rozchodit", ale schovávám je pořád dál. Jednak jako ukázky na kurzy, druhak i trošku doufám, že ještě najdou svoje uplatnění. Existují různé "zbytkové" techniky na jejich využití, většina sle spočívá v tom, že se ztratí původní vzor. Takže, když se někdy zadaří spotřebovat beze zbytku uleželý váleček i s původním vzorem, je to pro mě malý svátek :-)

A jeden takový svátek nastal s válečkem jednoduchého lístečku v tmavě modré barvě. Líbila se mi jeho barevnost, ale byl ho opravdu jen malý kousek (ani ne 10 cm). Zkusila jsem ho zahřát v dlani, změkčit a trošku zredukovat, nebyl úplně ideální, ale pracovat se s ním dalo... tak jsem ho nahrájela na co nejtenčí plátky.


A připravila si korálky různých velikostí na potahování, všechny v tmavě modré barvě. Vzhledem ke kondici plátků jsem se rozhodla nechat lístečky vystouplé a nezavalovat v dlani do hladka. No a pak jsem si chvíli jen hrála :-)



Dva menší korálky jsem nechala jen tmavě modré a otexturovala je pidi kulatým vykrajovátkem. Protože válečku bylo opravdu málo, bylo potřeba nějak vyplnit prostor mezi korálky, tak jsem z jednobarevné hmoty houbičkou otexturovala ještě malé placaté mezikorálky.

Po upečení jsem měla takovou malou hromádku, akorát do dlaně.


Navlékání je většinou nejméně oblíbená činnost, ale tohle jsem si užila. A takhle moje zachraňování zbylého válečku dopadlo...





Líbí se vám? Já tentokrát nebudu hrát skromnou a řeknu, že mně jooooo!
Mějte se hezky a ať žije zbytkování :-)
Andrea



Žádné komentáře:

Okomentovat