úterý 21. března 2017

Polymerová Dubeč čtyřikrát jinak

...aneb malé ohlédnutí za skoro jarní víkendovou polymerovou akcí pod organizační taktovkou Veroniky Sturdy.

Do jara už zbýval jediný víkend, který nebyl zrovna jarní počasím (zima, lilo...), ale náladou v Dubči rozhodně ano! Místy sice probleskovala zimní únava, ale tu jsme statečně "přefimovaly". Začínalo se v pátek odpoledne, vybalováním kufříků i kufrů (některé přespávaly), krabiček i krabic, přidělávaly se strojky, vítaly staré známé tváře....

POPRVÉ - MANDALY
Naše skupina začínala v pátek mandalkami s Danou Phamovou. A já poprvé ten víkend zapomněla na domácí lazaret a užívala si kurz. Tenhle typ mandal je totiž přesně pro mě, piplavá práce s drobnými detaily, pokud možno přesná (ale zase je to ruční práce, tak drobné odchylky jsou povoleny, se skřípěním zubů samozřejmě :-), no prostě lékárnické geny se nezapřou, odvažování na analytických vahách ideálně v průvanu je něco pro mě!

Takhle dopadly moje dvě mandalky, které jsem stihla dokončit na místě.


A takhle jsem pak dál řádila v pondělí doma :-)




PODRUHÉ - KYTKATÉ TRANSFERY
A máme sobotu ráno a transfery neboli přenášení kytek z papírů na fimo s Veronikou. Vypadá to jednoduše, ale zdání klame, čekalo na nás pár technologických překážek, ale nakonec se zadařilo všem. Já si dokonce optimisticky dokoupila další papíry i na doma, tak uvidíme jak to půjde. Zatím jsem je dala na krabici s razítky (nápověda, kdybych je náhodou za půl roku hledala!!!)

Odolala jsme nabídce žlutých, růžových a červených květů a šla jsem opět neomylně do jedné z mála fialových a tohle je výsledek:



POTŘETÍ - NESKUTEČNÁ FABIOLA A JEJÍ BROŽE S KNOFLÍČKY
Sobota se přehoupla do odpoledne a ke třetímu kurzu.
O téhle španělské lektorce jsem už slyšela a těšila jsem se, že si poslechnu trochu španělštiny s překladem do angličtiny (jazykový luxus na druhou :-), ale všechno bylo jinak. Netušila jsem, že je Fabiola hluchoněmá a tak ze španělštiny nebude nic ...a že mluvit u polymerového kurzu je vlastně úplně zbytečné. Máme přeci ruce, posuňky, výraz tváře...


Také její výrobky jsou moc zajímavé a dárková krabička s komponenty a šablonky jejích výrobků byly moc milou pozorností. Neodolala jsem a koupila si Fabiolinu originální látkovou texturu. Na kurzu jsem si vyzkoušela jen baculatou kytku, za to ve dvojím vydání - jedna skončila opatinovaná (ta výrazně tmavší) a druhá má přírodní ohoz. Zatím jsem se ještě nerozhodla, která se mi líbí víc :-)

A co vám?



POČTVRTÉ - JARNÍ PUČENÍ 
Neděle ráno a už začínáme končit, jak by řekl klasik. Ale ještě zbývá poslední kurz a Eva Hašková byla jako vždy sázka na jistotu. Perfektně připravený kurz se spoustou vychytávek navíc, trošku jsme zápasily s časem, tak jsme si něco málo řekly a připravily už večer v sobotu a v neděli to pak bylo víc v klidu.

Z tohoto kurzu nemám žádný hotový výrobek, ale plno inspirace a polotovarů... tyhle kousky mají největší šanci na dokončení. Zatím jsem se ale vůbec nerozhodla, jestli z nich budou brože nebo náhrdelníky. Co myslíte?


A je konec, bez zvonce, tak nějak pomalu a jistě jsme se začaly kolem oběda rozprchávat ze špejcharu z Dubče zase pryč. Sbalily jsem si svoje kufříky, proběhly obligátní ztráty pomůcek i nálezy osiřelých vypečených výrobků a každá už jsme tak trochu myšlenkami jinde. A já jsem ráda, že i díky blogu jsem si mohla celou atmosféru Polymerového špejcharu znovu projít.

Díky všem spolufimařkám, lektorkám i Verče za organizaci, bylo to moc fajn.
A kdo dočetl až sem a zajímá ho polymerové tvoření, ať jede příště taky!

Andrea




Žádné komentáře:

Okomentovat