středa 22. března 2017

Zipovky podruhé aneb těšíme se na květen!

Po roce Vánoce, Vánoce přicházejí.... nene, nezbláznila jsem se, i když by to podle úvodního popěvku i situace u nás doma mohlo vypadat :-)

Ale pěkně popořádku. Oba kluci jsou po pětidenním horečkovém maratonu zesláblí a unavení. V mailu se mi vrší úkoly od učitelek do školy, ale posádka ani druhý týden nemoci není doháněníschopná. Tak zatímco kluci přes den pospávají, jako už od miminek ne, doháním si tu resty alespoň já... dopsala jsem několik článků na blog, třídím fotky a při tom nacházím malé poklady a příjemné vzpomínky.

A taky se těším! Vloni touhle dobou jsme se s kamarádkami chystaly na Monínec. Na relaxační víkend pro ženy organizovaný Dovolenou s dětmi. Ale nenechte se zmást názvem, tyhle víkendy jsou speciální právě tím, že jsou bez dětí, jen pro nás různě velké holky :-)

Vždycky se tu sejde parta skvělých žen a já mám to štěstí, že si víkendy na Monínci užívám z obou stran, jednou jezdím jako lektor (tvoříme společně z Fima), jindy jako účastník a nechávám se jen tak unášet připraveným programem.

Naposledy jsme s Luckou a Katkou byly šít ze zipů tašky a taštičky, penály a penálky, obaly na mobily, zkrátka co kdo chtěl. I nechtěl :-) Protože tahle technika je plná překvapení, vezmete si velký kus zipu (několik metrů) a začnete šít "jakože tašku", ale neodhadnete to a skončíte s kosmetickou taštičkou. Což ale ve finále vůbec nevadí, protože taková taštička se hodí vždycky :-)

Hlavní roli na zipovém šicím víkendu na Monínci, jako ostatně na všech šicích akcích, má Radka Sedláčková. Nebojí se vlka ani šicích začátečníků (fakt!), je neskutečně trpělivá a umí postup jasně a jednoduše vysvětlit. Je s ní radost šít, jen bych jí potřebovala ideálně vedle sebe doma, a ne jednou za rok tři dny :-)

Když na takový víkend v pátek odpoledne dorazíte, přijdete hned do ráje, neboli velké šicí místnosti, kde už má Radka nachystané a rozložené všechny zbraně. A hned při prvním cvičení před večeří vám může začít štrachat v hlavě, v jaké že barvě si tu svoji první zipovku ušijete.

Metry a metry zipů, jezdci v různých barvách, včetně ozdobných, naprosto boží stuhy (hlavně námořnická...).






Vloni jsem odjížděla s touhle zipovou hromádkou.


A doma zavládlo nadšení, malé taštičky/penály si zabral manžel s klukama a slouží jim jako obal na mobil, sluchátka a penály na fixy.


Já zase nejvíc používám petrolejovou taštičku, ve které nosím ukázky fimových šperků. A protože je moje oblíbená a mám jí fakt ráda, dostala i vlastní brožku ze série Stromobroží.



A co že je na nich tak vtipného a návykového? Posuďte sami nebo najděte 10 rozdílů  mezi následujícími obrázky :-)



No a jsme u těch Vánoc... zipovky se jako všechno dobré vrací a my s nimi. Už se zase pomalu chystáme a hlavně těšíme na Monínec šít! A to je skoro jako druhé Vánoce a nevadí, že v květnu :-)

Naše parta (já, Lucka a Katka) se nezměnila. Potkáme se ještě s někým z loňské sestavy?


Už se těším, jak si zazipujeme. Ahoooooj na Monínci u strojů,
Andrea


Žádné komentáře:

Okomentovat