pondělí 13. března 2017

Sněženky už vykukují :-)

Jak jsem slíbila, první příspěvek bude vyloženě jarní. Bude totiž o sněženkách, samozřejmě těch vyráběných :-)

Když vidím sněženky, tak nějak automaticky mi v hlavě naskočí i jejich latinský název - Galanthus nivalis. Když jsem se kdysi, ještě na střední škole, učila na botaniku latinské názvy léčivek, aniž bych věděla o nějakých paměťových háčcích a jiných technikách na zlepšení paměti, vymýšlela jsem si různé pomůcky na zapamatování. Některé se mi už dávno vykouřily z hlavy, některé tam žijí dodnes... a ta ke sněžence patří mezi ně. Sněženka je galantní a neválí se - proto Galanthus nivalis.Vsadím se, že teď už se vám to z hlavy nevykouří taky :-)

Tolik jazykovědný koutek, pojďme vyrábět. Protože loňské tulipány do uší měly úspěch, letos jsem se rozhodla přivítat jaro i sněženkovými náušnicemi. Tady už je výsledek jarního maratonu, tulipánové opáčko a nově i sněženky.


Jak na to?

Materiál je jasný - polymerová hmota, u mě FIMO a Cernit. Začala jsem namícháním světle zelené a přípravou válečku na vnitřní sukni. Zároveň jsem si připravila ketlovací jehly, na kterých jsem sněženky rovnou i pekla. Mimochodem, tuhle fotku jsem dala i na Facebook jako hádanku a už z ní někteří poznali, že půjde o sněženky.



Pak to byla trošku piplačka, příprava vnitřní části (pro příště jí udělám víc zelenou) a kolem ní zformovat vnitřní sukni ze 3 lístečků a kolem pak ještě 3 velké bílé lístečky. Ideálně by měly více odstávat, ale bála jsem se, že by byly náušnice moc křehké, tak jsem je nechala odstávat jen trochu. Při pečení je třeba kvítky uvnitř vyložit a položit na něco měkkého (já peču tyhle věci na vatelínu, někdo ve škrobu...).


Tady je vidět, co mají holky sněhový pod sukní, ale víc zelený, to mělo být, příště se polepším!


No a pak už jen ze zbylého drátku na konci ketlovací jehly zformovat kleštěmi očko a zavěsit třeba na afroháček z chirurgické oceli (aby si mohli jaro užívat i alergici).
A tady už jsou hotové fešandy!



Jak se vám líbí? Já už se těším, až ty svoje provětrám venku...

Kdo není na náušnice, může jaro přivítat třeba stylovou lžičkou. Nebo to může být typ na krásný dárek k MDŽ (uuups, tak příští rok...), kamaráce, mamince k svátku nebo narozeninám.



Ať žije jaro a sněženky,
Andrea

PS: Sněženkové a tulipánové náušnice jsou stejně jako kytičkové lžičky, k dispozici u mě v obchodě na Fléru nebo mi napište mail a domluvíme se, ráda je pro vás vyrobím na zakázku. V případě většího zájmu můžeme uspořádat i květinový kurz.





Žádné komentáře:

Okomentovat