pondělí 22. května 2017

Pokémonské šílenství

aneb Pikachu a spol. 100x jinak :-)

Naštěstí tedy ne 100x, ale ně prstech jedné ruky už bychom to asi nespočítali. Mladší syn je taková nadšená a radostná povaha. A má rád nejrůznější hrdiny... asi nejdelší byla éra Spidermana.Na něj navázalo pár dalších, včetně Batmana, který se drží dodnes. Ale všechno tohle bezpečně převálcovali Pokémoni. Vojtík dokonce přestal toužit být pěstitelem melounů (které miluje!) a chce být věděc, aby mohl vyrobit opravdové Pokémony a pak je trénovat (snad to brzy přejde, klidně zpátky k farmáři a melounům...).

S nadšením se k nám pomalu vplížila touha mít "něco s Pokémony". Plyšák Pikachu, triko a "poképonožky" ji na chvíli uspokojily (a pak, že kluci nemají rádi měkké dárky, pche!). Ale co dál?

Tak jsme začali tvořit Pokémony :-)

Vojtík si vyrobil z oblíbených Hama korálků hlavu svého favorita - Pikachua.


A na podzimní Rodinné tvůrčí dílně, která byla zaměřená na strašidelné halloweenské lampičky, se vymknul zadání a máme doma, tradá, velké překvapení... lampičku Pikachua!


Také svůj první pískový obrázek, který jsem spolu vyzkoušeli, musel být nutně zase Pokémon :-)
Ani nemusíte hádat který přesně...


Plyšový kámoš Pikachu má i svoji helikoptéru (a samozřejmě i nějaký ten obleček, momentálně zelené tričko a čepici z liché dětské ponožky).



Já se pustila do obligátní lžičky a přidala jsem i misku na oblíbenou snídani. Brácha se svezl na vlně a nechal si udělat lžičku pro změnu s nějakou postavou z Futuramy.


Na misku se vejde Pokémonů víc, to je výhoda, taky nějaký ten nápis nebo pokéball (zasvěcení ví, nezasvěceným trošku závidím...).



A když se Vojtovi nečekaně rozbily školní bačkory, vyřešila jsem to záložními jarmilkami. Stačily k tomu fixy a cca půl hodinka času a radost byla na světě.


Trošku se obávám, že jsme ještě zdaleka neskončili a počítám s tím, že tenhle článek časem doplním.

Jen škoda, že z Pokémonského kloboučku už Vojta vyrostl, ten by se teď obzvášť hodil. Přeci jen už je školák, tak má větší hlavu na všechny ty vědomosti:-)



Pika! Pika i vám!
Andrea

PS: Také máte svoje oblíbence a nutně je potřebujete mít všude kolem sebe? Já totiž pořád doufám, že v tom nejsme sami :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat