pondělí 20. května 2013

Recy cvičky pro malého spidermana

Mladší syn miluje Spidermana... vlastně ani nevíme, jak k tomu došlo, film jsme nikdy nepouštěli, žádnou takovou hračku nemá, ale prostě ho někde objevil a je to jeho velký hrdina. A jako u každého oblíbeného hrdiny, toužil mít něco se Spidermanem. Od kamarádky jsme podědili tílko s velkým obrázkem a najednou chtěl nosit tílka (které do té doby odmítal), k narozeninám od babičkydostal malé nafukovací lehátko (zatím je zabalené a těší se spolu s námi k moři) a já když jsem mu nedávno kupovala plavky, neváhala jsem ani minutu a sáhla po spidermanských :-) Mám trochu problém s podporou těchto megaznaček, hlavně u dětí, ale občas té jejich spontánní radosti nejde odolat. A že se syn umí radovat :-)

Takže když se mi pod ruku dostaly celkem zachovalé cvičky (my jsme jim vždycky říkali jarmilky), které si přímo říkaly o nový kabát, bylo téma jasné. Vojta byl nadšený a hned si přinesl jako vzor svoje oblíbené ponožky (hádejte s jakým vzorem...).



Váhala jsem trochu nad technikou a nakonec jsem zvolila fixy na textil. Původně jsem si chtěla vyrobit malou šablonku hlavy a tu naťupat barvami na textil a obtáhnout černou fixou, ale vybarvování okolí štětcem mi přišlo jako zbytečná piplačka. S fixkami se malovala krásně a ani malý detail nebo písmenka nebyly problém. Jako první jsem si nakreslila černý obrys hlavy.



A pak už to šlo skoro samo... Vojta si přál i písmenka, přesně podle ponožky, trval i na barvě. Tak jsem je namalovala na vnější stranu. Tady nastal problém u druhé boty, protože neumím psát zdrcadlově, nakonec jsem to usmlouvala na obří pavučinu na patě :-)
Líbí se mi, že jsou obě boty zepředu stejné a přitom každá trošku jiná... takhle vypadá výsledek.




A ještě jedno trošku šílené spidermanské letní zátiší :-)


Pokud máte doma nějaké nudné cvičky nebo tenisky, určitě neváhejte a pusťte se do toho. Fixy na textil se nemusí fixovat, jsou trvanlivé a výsledek děti zajisté potěší!


Žádné komentáře:

Okomentovat