úterý 22. ledna 2013

Náramkování s Monikou Brýdovou

Nedávno jsem tu psala o fimovém kurzu se Sabine Backer, ale nebyl to jediný kurz, který jsem si v předvánočním čase nadělila :-)


První prosincovou sobotu jsem si byla vyzkoušet náramek s Monikou Brýdovou. Moniku znám už dlouho, tak to tentokrát byla sázka na "jistotu". Sice mám i její poslední knížku, kde potahování náramku moc hezky popisuje a navrch ještě knihu od Bettiny Welker (Polymer Clay Bracelets), ale znáte to. Jsem prostě kurzový typ. Mám ráda tu atmosféru, setkání se stejně "potrefenými" lidmi. Ráda se dívám, jak tvoří lidé, kteří mají danou techniku už mnohokrát vyzkoušenou, vychytali spoustu fíglů a co je na tom všem nejúžasnější, neváhají se o všechno tohle na kurzech podělit. A pak taky ty výsledky ostatních, každý si zvolí trošku jinou barevnou kombinaci a na konci pak čeká krásná duhová přehlídka... No a člověk žasne, co může vzniknout z kombinace, která by ho ani ve snu nenapadla.

Na kurzu byla báječná, uvolněná atmosféra... až moc klidná na to, že jsme museli 3x zapékat :-) Nikam se nespěchalo, na vše byl dostatek času. Kromě principu potažení náramku a výroby jeho základu z lehké modelovací hmoty jsme si ještě vyráběli ze stejného vzoru vypouklé přívěsky (donuty a jiné tvary). Vzor byl založen na kytičce a spirálce z extrudéru.

Bohužel jsem si nevzala tentokrát foťák, tak mohu ukázat jen můj výsledek. Vsadila jsem na modrou, bílou a trošku stříbrné. Náramek a přívěšek s klíčovou dírkou jsou z kurzu, ostatní doděláno další den doma. A ještě mi kousek canu zbyl, tak možná nějaký ten bratříček nebo setřička přibude :-)







Žádné komentáře:

Okomentovat