sobota 15. prosince 2012

Fimo je fajn, ale svítící fimo je supééééér!

Takhle nějak to vidí naši kluci. Protože svítící věci jsou pro ně odmalička prostě ty nejlepší. A jakmile se modeluje ze svítícího polymeru, je předem jasné, že se k nám připojí i tatínek :-)

Ze svítící polymerové hmoty (my máme svítící nejčastěji cernit...) jsme naposledy společně vyráběli duchy. Z minula už máme svítící polymerovou hmotu třeba na lžičkách. Jakmile je domodelováno a upečíno, nastává  kouzelná fáze testování, kterou hlavně ten mladší (3 roky) úplně miluje. Zavírá se neúnavně na záchodě, aby se přesvědčil, jestli "to" pořád ještě funguje a pokaždé má radost, jako by to viděl poprvé.

Dneska kluci nutně potřebovali vyrobit svítící meč legovému ninjovi (ano, té pidi figurce ze série Lego Ninjago) . Zkoušela jsem ho vymodelovat ze samotné hmoty, ale jak je cernit hodně měkký, tak se bortil. Naštěstí manžela napadlo použít na vyztužení meče drát a pak už to bylo jednoduché. Jen jsem obalila proužkem hmoty drát a dole udělala ještě silnější lem, aby meč držel dobře v ruce. Spodní průměr jsem si zkoušela přímo na panáčkovi, aby mu pak meč nepadal z ruky. Starší syn nemohl zůstat pozadu, takže jsem si meč střihla ještě jednou, pak ještě přibyla jednoduchá kočička a dva roboti (těch se ujal manžel...).

Musím se přiznat, že výroba byla v tomle případě mnohem jednodušší než následné focení. Tímto se omlouvám za kvalitu výsledných fotek, berte je jen jako ilustrační...






Tak tedy Ninjagooo!
Svítící meč je samozřejmě vhodný i pro nadšence Hvězdných válek, manžel už prohlásil, že by se mnohem líp vyjímal u jeho figurky Yody, takže asi budu mít v brzké době příležitost vypilovat techniku :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat